Hortobágyi húsos palacsinta

A hortobágyi húsos palacsinta általában előételként szerepel a magyaros éttermek étlapján. Ilyenkor fejenként egy palacsintát tálalnak, szafttal. A húsos palacsinta készülhet különböző hússal, mi most egy csirkés változatot ajánlunk. Ha van maradék paprikás csirke, percek alatt elkészíthető ez a finom házias étel..
Hozzávalók:
  • fél adag paprikás csirke
  • 6-8 db palacsinta
  • tálaláshoz tejföl, zöldpaprika
Elkészítés:
  1. Készítsük el a palacsintákat, tartsuk tálalásig melegen.
  2. A paprikás csirkét melegítsük meg. A csirkehúst vegyük ki a szaftból, késsel-villával csontozzuk ki, és vágjuk apróra. Keverjük össze annyi szafttal, hogy ne legyen túl száraz, de túl folyós sem.
  3. Az egyes palacsinták közepére osszunk el téglalap alakzatban 2-2 ek szaftos húst. A palacsinta két szélét kissé hajtsuk be, majd szorosan tekerjük fel. Így járjunk el az összes palacsintával. A töltött palacsintákat tartsuk melegen (vagy tálalás előtt tegyük pár percre meleg sütőbe).
  4. A palacsintákat osszuk el a tányérokon, és a meleg szafttal meglocsolva, tejföllel, zöldpaprika szeletekkel tálaljuk. A maradék szaftot külön csészében tegyük az asztalra.
Tipp: ünnepi alkalomra szánjuk a hortobágyi húsos palacsintát, készíthetünk a palacsintákból roló helyett batyut is. Ilyenkor a palacsinta közepére helyezzünk 2 ek tölteléket, a palacsinta széleit fogjuk középen össze, és egy szál blansírozott snidlinggel kössük meg.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése