Vegetás tarja

A házias ízek kedvelőinek ajánljuk ezt az egyszerű receptet. A vegetás tarja előkészítése pár perc, utána a hús mehet is a sütőbe. Vegeta szinte minden háztartásban van, így csak a húst kell megvenni. Tálaljuk ízlés szerinti körettel, savanyúsággal, vagy friss salátával, de nagyon finom kísérője lehet főzeléknek is..

Hozzávalók:

*
4 nagy szelet tarja (vagy lapocka)
*
1 ek olaj
*
1 fej hagyma (elhagyható)
*
2 ek vegeta
*
őrölt fekete bors

Elkészítés:

1.
A húst ízlés szerint klopfoljuk ki, vágjuk be a szélét néhány helyen, hogy ne ugorjon össze. Ha nem túl vastag a szelet, a klopfolás el is hagyható.
2.
Egy sütőtál alját kenjük meg az olajjal. A hagymát karikázzuk fel. A felét osszuk el a tál aljában. Helyezzük rá a hús szeleteket, szórjuk meg a vegetával és osszuk el rajta a maradék hagymát.
3.
Lefedve, 200 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. A sütési idő függ a hús minőségétől és vastagságától. A sütési idő vége előtt kb. 10 perccel a húsokat fordítsuk meg, hogy mindkét oldalon szép színük legyen. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a hús (azaz ne süssük túl).

Tipp: a hagyma a sütésnél elhagyható, viszont a sütés során keletkező lével együtt a húshoz tálalható, és nagyon ízletes. Érdemes dupla adagot készíteni a vegetás tarjából, a maradék ugyanis lefagyasztható, vagy felhasználható salátákhoz, de sült hagymakarikákkal és mustárral körítve finom szendvicset is készíthetünk belőle. Tekintettel arra, hogy a vegeta sós, extra só hozzáadása véleményünk szerint nem szükséges.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése